• Oznam o mieste a termíne podávania žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava- Petržalka pre školský rok 2023/2024

          • Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava- Petržalka sa uskutoční v termíne od 2. mája do 5. mája 2023.

            Na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov detí a zástupcov zariadenia sa do MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava- Petržalka (ďalej len „mestská časť“), v zmysle

             § 59 ods. 1, 2 školského zákona, budú prijímať:

             

            a) deti vo veku od 3 rokov,

            b) prednostne deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

             

            V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do materskej školy sa po prijatí všetkých detí, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, prednostne prijímajú deti, ktoré budú spĺňať tieto podmienky:

            a) deti, ktoré nedovŕšia do 31.08.2023 vek 5 rokov a zákonný zástupca požiada o prijatie na povinné predprimárne vzdelávanie; zákonný zástupca takéhoto dieťaťa k žiadosti priloží aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast (uprednostnené budú deti, ktoré majú trvalý pobyt na spádovej ulici),

             

            b) súrodenci detí, ktoré budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole aj v školskom roku 2023/2024,

             

            c) deti z mestskej časti Bratislava- Petržalka - trvalý pobyt:

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky,

             

            d) ostatné deti v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku:

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

            ❖ deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky.

             

            Riadne vyplnená, lekárom potvrdená, oboma rodičmi podpísaná žiadosť bude akceptovaná až po jej doručení riaditeľke MŠ poštou alebo osobne, a to:

            2.5.2023               od 8:30 hod. do 16:30 hod.,

            3.5.2023               od 8:30 hod. do 11:30 hod.,

            4.5.2023               od 8:30 hod. do 11:30 hod.,

            5.5.2023               od 8:30 hod. do 11:30 hod.,

             

            Žiadosť o prijatie: 

            V prípade, že zadováženie podpisu druhého zákonného zástupcu je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou, je potrebné priložiť vyhlásenie:

            V prípade, že sa zákonní zástupcovia dohodnú, že všetky písomnosti vrátane rozhodnutí bude preberať a podpisovať jeden zákonný zástupca, je potrebné priložiť vyhlásenie:

            Oznam o prijímaní detí do MŠ: 

            Spádové materské školy:

            Vyhlásenie o spracovaní osobných údajov:  

             

            Elektronické prihlášky vyplnené cez web MŠ budú akceptované až po doručení do MŠ v tlačenej podobe v určenom termíne.

            Elektronická prihláška:

             

             

          • 2 %

          • Milí rodičia a priatelia materskej školy,

            aj tento rok rozhodujete o tom, komu poukážete 2% z vašich daní. Minulý rok sa vyzbieralo pre našu materskú školu, resp. Rodičovské združenie pri MŠ Lachova 31 viac ako 7.000,- Eur.

             

            Za tieto finančné prostriedky sme:

            1. vymenili za novú nefunkčnú šmýkačku s mostíkom,

            2. prekryli sme druhé pieskovisko tieniacou plachtou,

            3. zakúpili veselé menovky na triedy a ostatné priestory v materskej škole,

            4. v týchto dňoch nám budú inštalovať nový nábytok do triedy ZAJKOV a JEŽKOV.

            Bez vašej pomoci by sa nám to nepodarilo :)  Budeme veľmi vďační, ak sa rozhodnete podporiť naše Rodičovské združenie.

            Všetky informácie a tlačivo nájdete na https://mslachova.edupage.org/percenta2/ 

             

          • Poďakovanie

          • V našej materskej škole sa uskutočnil už 4. ročník Mikulášskej zbierky, v ktorej sa aj tento rok vyzbieralo veľké množstvo sladkostí, plyšákov a hračiek. Zbierku si hneď od začiatku zobrala pod svoje krídla pani učiteľka Hanka, ktorá spolu s kolektívom materskej školy odovzdala dary pracovníkom Slovenskej katolíckej charity, ktorí ich následne prerozdelili 63 deťom.

            Ďakujeme všetkým deťom a ich rodičom za to, že sa vedeli podeliť a tým potešili iné deti.

          • Poďakovanie

          • Ďakujeme Mestskej časti Petržalka za poskytnutie finančných prostriedkov z dotačného programu- oblasť ŠKOLSTVO vo výške 3869,00 € na realizáciu nášho projektu „Triedim, triediš, triedime.“
            Vďaka finančným prostriedkom sme zakúpili interiérové nádoby na triedenie odpadu, zberače odpadkov, didaktické pomôcky a knihy s danou tematikou, zorganizovali sme pre deti niekoľko edukačných podujatí na tému triedenia odpadu a ochrany životného prostredia, v spolupráci s rodičmi deti tvorili z odpadového materiálu šarkany, ktorými sme si vyzdobili interiér materskej školy. Aby mohli pokračovať v triedení odpadu aj doma, všetky deti dostali triediace tašky na odpad.
            Sme radi, že náš projekt oslovil komisiu a bol podporený. Téma triedenia odpadu je neodmysliteľnou súčasťou našich životov a zároveň symbolom zodpovednosti voči životnému prostrediu. Veríme, že skúsenosti, ktoré deti získajú v ranom veku si zachovávajú po celý život.

          • Sme skutočne zdravá škola

          • Naša materská škola získala za úspešné absolvovanie analýzy školskej jedálne certifikát, ktorý na konferencii prevzal z rúk zástupcu MŠVaŠ SR vedúci školskej jedálne Robert Maťaš.

            Tešíme sa z úspechu :) 

          • Poďakovanie

          • Ďakujeme Nadácii SPP za poskytnutie finančného príspevku vo výške 1500,00 eur, vďaka ktorému sme mohli zrealizovať náš projekt Interaktívne a hravo. Zakúpili sme pre deti interaktívnu podlahu FlySky, ktorá pomocou hier motivuje deti k pohybu, rozvíja postreh, trpezlivosť, logické myslenie, stimuluje vnímanie, vizuálno-pohybovú koordináciu a tímovú spoluprácu. Teší nás, že do výchovno-vzdelávacieho procesu môžeme zaraďovať nové inovačné metódy.

            V mene detí a pani učiteliek ďakujeme aj Rodičovskému združeniu, ktoré sa finančne spolupodieľalo na projekte vo výške 790,00 eur.

          • „Kto to spieva, čo to vonia?“

          • Z UČENIA ZÁŽITOK. POMÁHAJÚ NÁM PRI TOM  ŽIVÉ VTÁČIKY I RASTLINKY V NOVOM  AREÁLI. 

             

            Deti z našej materskej školy sa vzdelávajú skutočne kreatívnym spôsobom. Držíme sa hesla - radšej stokrát vidieť, ako raz počuť, v čom nám napomáha nedávno zrealizovaný zaujímavý projekt s názvom „Kto to spieva, čo to vonia?“

            O ČO IDE?

            V rámci uvedeného projektu bol v priestore školského dvora vybudovaný areál pre spevavé vtáctvo a liečivé rastliny, ktorý našim najmenším otvoril nové obzory v oblasti učenia. Deti ho aktívne využívajú najmä pre ich rozvoj v sociálnej oblasti či oblasti ochrany a tvorby životného prostredia. V rámci výchovno-vzdelávacieho procesu majú zase možnosť formou zážitkového učenia poznávať, pozorovať a oboznamovať sa so starostlivosťou o spevavé vtáctvo. Naše deti sa tiež učia správne starať o liečivé rastlinky, ich sušenie a využitie napríklad na prípravu čerstvých nápojov, zber a následné sušenie, zhotovenie herbárov, výrobu čajov a bylinkových vrecúšok.

            Navyše, príjemný úžitok z nového areálu majú aj obyvatelia žijúci v blízkosti škôlky, ktorí môžu operencov i rastúce rastlinky pozorovať priamo z vlastnej obývačky.

            Projekt sme realizovali z výzvy BSK na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka 2022 (Oblasť: Environmentálna výchova, vzdelávanie a osveta)

            Ďakujeme všetkým partnerom, ktorí projekt spolufinancovali: 

            - Bratislavský samosprávny kraj

            - Mestská časť Bratislava Petržalka

            - Rodičovské združenie pri MŠ Lachova 31 

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia,

            školský rok 2022/2023 začína 2.septembra 2022.

            Žiadame všetkých zákonných zástupcov, ktorých deti nastúpia do materskej školy až 5.9.2022, aby svoje deti odhlásili z dochádzky najneskôr 2.9.2022 do 8,00 hod. obvyklým spôsobom na čísle 02/62 315 894.

            Prajeme ešte pekný zvyšok prázdnin.